iPhone 5 – vad kan vi förvänta oss?

iPhone 5 - what to expect

Eftersom det finns en hel del historik att gå på, har jag roat mig med att ta fram en snabb teknisk specifikation över hur iPhone 5 kommer att vara. Eller iallafall det som verkar mest rimligt att tro i nuläget: iPhone 5 kommer att lanseras i USA den 24 juni, 2011 (antagligen i slutet av juli 2011 i Sverige), komma i två modeller: 32 and 64GB, ha en 7-megapixelkamera, vara ca 20% snabbare än iPhone 4, och vara ungefär 0,76 cm tjock. Mer detaljer och bilder efter länken.

Namn
iPhone, iPhone 3G, iPhone 3Gs och iPhone 4. Apple gillar enkelhet och stringens så det är en lågoddsare att nästa generation kommer att kallas för ‘iPhone 5′.

Lanseringsdag
iPhone 5 - what to expect
Även här är det lätt att gissa. Tidigare modeller har nästan alltid släppts en fredag i slutet av juni, med en fördröjd lansering i Sverige och övriga länder. Så förmodligen kommer vi att se en iPhone 5-lansering i slutet av juli 2011.

RAM
iPhone 5 - what to expect
Den första generationens iPhone hade 128MB internminne, som sedan dubblerades till 256MB i samband med iPhone 3Gs och dubblerades återigen till 512MB med iPhone 4. Gissningsvis har iPhone 5 en dubblering igen, 1024 MB – eller 1GB internminne.

Kamera
iPhone 5 - what to expect
Megapixels är inte det allra viktigaste när det kommer till kvaliteten på en kamera, men det är ändå en viktig faktor – och framförallt, något som konsumenter jämför och hakar upp sig på. iPhone 5 kommer med all säkerhet att ha en kamera med minst 7 megapixel, och med ännu bättre brushantering.

Lagring
iPhone 5 - what to expect
Lagring blir billigare och billigare. Gissningsvis kommer iPhone 5 att komma i två versioner, en 32GB och en 64GB – men det här är relativt osäkert eftersom iPhone 3Gs nyligen släpptes i en 8GB-version.

Tjocklek
iPhone 5 - what to expect
iPhone 4 är 30% tunnare än tidigare versioner och vi tror att den trenden fortsätter. Procentuellt sett blir nog minskningen inte lika stor, men tunnare blir den. Vi gissar på 7,6mm.

CPU
iPhone 5 - what to expect
iPhone 4 är ungefär 20-30% snabbare än en iPhone 3Gs beroende på vad du gör med telefonen, och iPhone 5 kommer att vara ännu snabbare. Gissningsvis kommer den att vara ca 20% snabbare än en iPhone 4.

Så iPhone 5 kommer att lanseras i USA den 24 juni, 2011 (antagligen i slutet av juli 2011 i Sverige), komma i två modeller: 32 and 64GB, ha en 7-megapixelkamera, vara ca 20% snabbare än iPhone 4, och vara ungefär 0,76 cm tjock. Ganska rimligt eller hur?

Det här inlägget är postat i Apple och taggat , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>