Nätverkstekniker i Östersund

      4 kommentarer till Nätverkstekniker i Östersund

Min sambo jobbar som nätverkstekniker i Östersund och har gjort detta i över 20 år nu. Jag trodde aldrig att det skulle hända att han faktiskt utbildade sig och fick ett jättebra jobb som nätverkstekniker. Han arbetade på en fabrik i Östersund som tillverkade glasflaskor vilket han absolut hatade efter 10 år i den fabriken. Jag vet att vi hade många gräl om hans jobb då det påverkade även vårt förhållande när han var bitter, sur och otrevlig varje dag han kom hem från sitt jobb. Men att börja läsa tyckte han var helt idiotiskt, skulle han börja läsa som alltid ogillat att studera?

Läste till nätverkstekniker

Genom en kurs på Almia, tror jag att det var, så fick han ändå chansen att gå en utbildning på två år med viss ersättning under tiden och efter det så var han alltså utbildad nätverkstekniker. Behovet av nätverkstekniker på den tiden var extremt hög så i princip alla som gått färdigt kursen och tagit alla sina cert, vilket min sambo gjorde, fick jobb efteråt. Han var otroligt fokuserad och noggrann och den sura och bittra människan jag hade levt ihop med de sista 5 åren var som bortblåst. Han fick nytt självförtroende för varje prov han klarade med godkänt och för varje cert han tog. Strax innan kursen var färdig så ringde dom från Östersunds kommun och frågade kursläraren om han hade någon nätverkstekniker att rekommendera och eftersom min sambo var den enda i kursen som hade tagit alla sina cert så blev det han som fick börja sitt arbete som nätverkstekniker.

Jobbar som nätverkstekniker

I början på anställningen vet jag att han var extremt nervös över att ta sig an sina arbetsuppgifter. Han fick till exempel installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och alla kommunikationslänkar. Ibland kan nätverkstekniker även ge användarsupport till de anställda. Det var mycket supportjobb i början men redan efter 2 månader på Östersunds kommun så blev han befordrad och började arbeta på riktigt som nätverkstekniker och där är han fortfarande anställd.