Jaktbyxor

Hösten närmar sig med stormsteg och nu dröjer det inte länge förrän det är dags för älgjakten. Det är verkligen årets höjdpunkt! Jag fullkomligt älskar det! Att få sitta där högt uppe i älgtornet och bara blicka ut över nejderna. Höra hundskallet av en drivande hund sakta närma sig, spänningen ökar och förväntningen är på topp. Ska hunden ha en älg med sig? Är det en stor tjur med 18-taggar? Men jag har bara ett litet problem just nu, och det är att jag måste köpa mig ett par nya jaktbyxor. Vid bocka-jakten för några veckor sedan ramlade jag ner för en slänt och skrapade upp ena byxan och lyckades på något vis fastna i en gren och slita upp ena byxbenet. Jag har försökt att laga det men det blev inget bra.

Jaktbyxor från Härkila

Jag tycker det är svårt att hitta bra jaktbyxor som har tillräckligt med funktioner. Jag har några krav som de måste uppfylla och det är inte alltid jag lyckas med bedriften att finna några. Det tog mig ett helt år innan jag fann mina Härkila som jag nu gjorde sönder. Dessutom köpte jag dom på rea så det kunde nog inte bli bättre, det blir svårt att slå den här gången. Jag använder ju mina jaktbyxor både att sitta på pass med men även att gå mycket i. Ibland blir det svår terräng när jag går och letar rävgryt eller skjuter fåglar och då måste byxorna vara sköna och smidiga att gå i.

Tysta jaktbyxor

Att smyga sig på ett djur i prassliga eller trånga jaktbyxor är ju som ni kanske kan lista ut näst intill ett omöjligt uppdrag. Så därför måste byxorna vara av stretchigt material och inte prassliga, och där ligger nästa utmaning. Om dom inte prasslar så innebär det ofta att de inte är regn- eller vindtäta. Då får du hosta upp ett par tusen till för att köpa ett par byxor med materialet Gore-tex. Så det är tur att jag har fått lön precis, för dessa byxor blir inte billiga den här gången.