Viktigt med kondom

Jag vill prata om hur viktigt det är att faktiskt skydda sig när man har sex. Vad är väl enklare och bättre än att använda kondom? Kondomen är sjukt underskattad om jag får säga det själv. Den är lätt att ha med sig i väskan eller plånboken och ger ett skydd mot både könssjukdomar och graviditet. Det finns inget annat preventivmedel som gör detta. Samtidigt kommer den i så otroligt många olika utföranden så kan garantera att det finns en kondom för allas personliga smak.

Vilken kondom väljer du?

Kondomer finns ju dessutom i alla dess möjliga former, färger och utföranden. Bland annat finns det dom som är paketerade med glidmedel på sig och det finns tunna varianter för den som tycker att kondomer annars kan ta bort lite av njutningen. Självklart finns dom också att köpa i olika storlekar.
Det finns även kondomer med knottrig eller räfflad yta, vilket många tycker höjer själva njutningen under samlag. Man får helt enkelt testa sig fram i kondomdjungeln för att se vad båda parter gillar bäst, som sagt det finns ju en hel del att välja mellan.

Enkelt och billigt preventivmedel

Det finns bara fördelar med detta preventivmedel och det är ett superenkelt och billigt sätt att skydda sig mot könssjukdomar och graviditet. Dom är dessutom lätta att få tag på då de finns i princip i varenda livsmedelsbutik, apotek, bensinstationer och kiosker. Det är svårare att inte hitta dom än att göra det.

Något som är lite extra viktigt när du använder kondom under samlag är att den sätts på på rätt sätt för att få så bra skydd som möjligt. Det finns mängder av guider på nätet man kan följa om man känner sig osäker. Men oavsett är kondom bättre än att inte använda något skydd alls.