Lägenhet i Stockholm med förstahandskontrakt

      Kommentarer inaktiverade för Lägenhet i Stockholm med förstahandskontrakt

Äntligen har jag fått en lägenhet i Stockholm med förstahandskontrakt! Det är en stor dag idag, för då fick jag reda på att jag fick min lägenhet i Stockholm. För ett år sedan fick jag jobb i Stockholm och eftersom det var så bra och precis det jobbet jag ville ha, så kunde jag inte tacka nej till det. Men det innebar också att jag var tvungen att hitta någonstans att bo i Stockholm, det vet ni ju alla att det inte är det lättaste. Jag hade nog tur som fick övernatta hos en kompis de första veckorna till jag fann ett rum hos en äldre dam som var hyfsat nära mitt nya jobb.

Leta lägenhet med förstahandskontrakt

Att få tag i lägenhet överhuvudtaget är skitsvårt i Stockholm och i förorterna ville jag absolut inte bo, det är så deprimerande. Jag kände att oddsen att jag ens skulle komma över en lägenhet i andra hand i var särskilt stor. Det tog nog inte så lång tid ändå för mig att få tag i en lägenhet som det tar för många andra, jag letade ju bara i knappt ett år innan jag fick min lägenhet. Den gamla damen som jag hyrde rum hos hade en svärson som ägde ett hyreshus ganska centralt. Så klart tänkte hon på mig när det blev en ledig lägenhet där.

Min egna lägenhet i Stockholm

Det var rena slumpen att jag fick reda på att det fanns en ledig lägenhet i hans hyreshus. Vi satt och fikade en dag när hennes svärson kom på besök, vilket han typ aldrig gör annars. Han frågade givetvis hur det kom sig att jag bodde där. Och när han fick reda på att jag letade med ljus och lykta efter ett eget boende så säger han plötsligt att han vet en ledig tvåa!! När det visade sig att den också var med ett förstahandskontrakt så kunde ingen blivit gladare än jag. Mitt letande var över och jag kunde skaffa mig ett eget boende i Stockholm.