Fuktproblem eller fuktskador måste inte innebära katastrofala kostnader

Visst är det underbart att äga sitt eget hus, ha sin egen lilla borg i livet. Lika hemskt känns det när man ens nuddar vid tanken av fuktskador. Att veta att vatten och fukt invaderat min lilla borg och sakta men säkert förstör den. Just detta drabbade mig förra året.
Redan när jag köpte huset visste jag att det fanns en chans till att det skulle kunna komma bekymmer. Den tidigare ägaren var en hemmafixare, som om man skall vara ärlig, kanske ville mycket mer än vad han verkligen kunde genomföra. Det ser väldigt bra ut, men ibland kan det som finns under ytan vara lite sisådär.

Strömmen finner vägen, det gör vatten med

Första indikationen att något var fel kom när färgen på källarväggen började bubbla sig och släppa. Givetvis var det så att dräneringen runt huset inte klarade av att utföra sitt arbete. Det var ju inte så himla kul med fuktskador såklart, men det gick ju inte ignorera. Efter lite sökningar på nätet och samtal med vänner som kan lite mer än jag fastnade jag för ett företag, GE-AB i Rydboholm, strax utanför Borås där jag bor. Jag skickade ett mail och de tog kontakt med mig. Någon dag senare var de här och tittade på problemet. Som tur för mig var det inte jättekatastrof, men efter att ha tittat och grävt lite kom vi fram till att det behövdes ny dränering runt hela huset. Det var verkligen inte billigt, men inte heller så blodigt som jag hade befarat, och vilket val hade jag. Numera är källaren torr och fin, och efter att de kikat lite på vinden, så har de fixat till så att det aldrig kommer att bli någon fukt där. Bättre att förekomma än att förekommas eller hur?
Hoppas aldrig drabbas av fuktproblem igen, men om det sker vet jag vart jag vänder mig. Ha det gott, varmt och torrt.